Karjalan Tykistökilta ry
EtusivuEmptyAjankohtaistaToimintaHallitusMuseotykkiJäseneksi?Linkit

Yhdistys

Tältä sivulta löydät tietoa killan toiminnasta, tavoitteista, perinteistä ja historiasta.
Katso myös: Killan 40v-juhlavuosi 2005 (.rtf)

Yleistietoa Karjalan Tykistökillasta

Kilta perustettiin vuonna 11.4.1965 Lappeenrannassa. Killan nimenä vuoteen 1993 saakka oli Karjalan Tykistörykmentin kilta ry. Killan puheenjohtajana 2004 vuoden alusta on toiminut Jaakko Janhunen Kouvolasta.

Kiltaan kuuluu noin 430 jäsentä eri puolilta Suomea. Jäsenmäärä on pysynyt vakaana viime vuosina. Jäsenistöstä poistetaan sääntöjen mukaisesti ne, jotka eivät ole kahtena peräkkäisenä vuonna maksaneet jäsenmaksuaan.

Killan keskeisimpiä tehtäviä on ollut Karjalan Tykistörykmentissä palvelevien varusmiesten palvelumotivaation edistäminen palkitsemalla ansioituneita erilaisin muistoesinein ja stipendein. Lisäksi henkilökunnan palkitsemista ja kannustamista on viime vuosina lisätty.

Kilta tekee yhteistyötä muiden Karjalan Prikaatin yhteydessä toimivien eri aselajikiltojen kanssa kiltayhtymän puitteissa. Kilta on ollut mukana julkaisemassa Karjalan Prikaatin kilpi –lehteä yhdessä muiden kiltayhtymän kiltojen ja prikaatin kanssa.

Merkittävimpänä tiedotuskanavana sekä killan että kenttätykistön asioista on Tykkimiehet ry:n julkaisema Tulikomentoja –lehti, joka tulee kaikille jäsenille merkittävänä jäsenetuna.

Killan toiminta on ollut vilkasta ja monipuolista. 4.12. järjestetyt Pyhän Barbaran juhlat ovat olleet ikimuistoisia. Kilta järjestää kiltailtojen lisäksi retkiä. Useana vuonna toukokuussa on tehty retki Rovajärven ampumaleirille. Lisäksi retket ovat suuntautuneet vanhoille taistelupaikoille. Vierailuja on järjestetty esimerkiksi Ilmatorjunta-, Lotta-,  Tykistö- ja Sotamuseoon ja Reserviupseerikouluun.

Tykistömuseon toimintaa kilta on tukenut eri tavoin. Esimerkiksi sen hoitovastuulla on tykistömuseon tykki 122 H 10-40, jonka kunnosta on pidetty hyvää huolta.

Killan syyskokoukset ovat olleet Vekaranjärvellä Karjalan tykistörykmentin perinnepäivänä loka- marraskuun vaihteessa osana päivän juhlallisuuksia. Kevätkokoukset huhtikuussa on pidetty Killan syntysijoilla Lappeenrannassa. Perinteisesti kevätkokouksen yhteydessä on ollut ajankohtainen esitelmä puolustusvoimiin liittyvästä aiheesta.

Kilta on palkinnut ja muistanut ansioituneita jäseniään ja tukijoitaan monin eri tavoin. Kilta pyrkii edelleen vastaamaan jäsenistönsä toiveisiin kehittämällä toimintaansa aidossa tykkimieshengessä.

Killan tilinumero

Kymenlaakson Osuuspankki FI76 5750 0120 256765 OKOYFIHH

Killan tarkoitus

Sääntöjensä mukaan kilta pyrkii kasvattamaan maanpuolustustahtoa, levittämään maanpuolustustietoutta ja edistää maanpuolustusharrastusta. Killan tarkoituksena on Karjalan Tykistörykmentin ja sen täydennysalueen väestön toisiinsa lähentäminen, jäsenten keskeisenä yhdyssiteenä toimiminen, killan historiallisten perinteiden ja yhteisten muistojen vaaliminen, Karjalan Tykistörykmentissä palvelevien varusmiesten viihtyvyyden edistäminen.

Sääntöjen mukaan toimintansa toteuttamiseksi kilta kerää perinneaineistoa, harjoittaa tiedotustoimintaa sekä järjestää juhla-, kokous-, esitelmä-, keskustelu-, retkeily-, tutustumis- ja muita tilaisuuksia. Kilta voi myös vastaanottaa lahjoituksia ja testamentteja sekä omistaa kiinteää ja irtainta omaisuutta.

Killan lippu ja standaari

Killan lippu on naulattu vuonna 1990. Lipun on suunnitellut Pentti Nurmi.
Vuonna 1986 otettiin käyttöön killan standaari, jonka on suunnitellut Heikki Marttinen.

lippu

Killan hallitus

Killan hallitukseen kuuluu puheenjohtaja ja 8 jäsentä. Lisäksi hallituksen kokouksissa on mukana kutsuttuna killan yleissihteeri, joka ei ole varsinainen hallituksen jäsen. Hallituksen jasenten sekä yleissihteerin yhteystiedot löytyvät "Hallitus" -sivulta.

Myytävät kiltatuotteet

Hallituksen jäsenten kautta on ostettavissa seuraavia kiltatuotteita:

-Karjalan Tykistörykmentin 90-vuotisjuhlakirjaa myynnissä hintaan 15 €/kpl,
tiedustelut: varapuheenjohtaja tai yleissihteeri.

90-vuotisjuhlakirja

-Kiltalakki, musta, killan logolla (tyylikäs), hinta 15 euroa

Kiltahattu

-Karjalan Tykistöä –kirja, hinta 5 euroa

Karjalan Tykistöä -kirja

-Killan pinssi, hinta 5 euroa

Kiltapinssi

-Tilauksesta: Solmioneula ja kalvosinnapit, Killan logolla, hinta 45 euroa

Kalvosinnapit / Solmioneula 1 Kalvosinnapit / Solmioneula 2

-Kiltasormus, hinta 5 euroa

-Killan 40-vuotisjuhla DVD, hinta 15 euroa

-Harvinaisuus: Video Rovajärvi 50 v, hinta 25 euroa

Seinätaulu videokuvaa1 videokuvaa2

Toimintaa 40-vuotisjuhlavuonna (2005)

Karjalan tykistökillan kevätkokous pidettiin Lappeenrannassa 9.4. samalla vietettävien 40-vuotisjuhalllisuuksien yhteydessä.

Toukokuussa järjestettiin kiltamatka Rovajärven tykistöleirille. Syyskuussa vierailtiin yli 50 kiltalaisen voimin Kuivasaaressa.

Tapahtumista ilmoitetaan killan jäsenille Tulikomentoja- ja Karjalan Prikaatin Kilpi-lehdissä.

Kilta jatkaa KarTR:ssä palvelevien varusmiesten ja henkilökunnan palkitsemisia entisen hyväksi koetun käytännön mukaisesti.

Kilta tukee edelleen valtakunnallista Tykistömuseota mm. hoitamalla vastuullaan olevaa museon tykkiä.

Jäseneksi

Lisää tietoa jäsenyydestä ja hakulomake löytyvät omalla sivullaan: "Jäseneksi"